Z3C does not ask for PIN after update


(Michal Stanke) #1

Hi.

After the recent update to 20151230201227, my Z3C does not ask me for PIN after restart, until I launch Messages or Phone app. I faced this once with Flame and turning the airplace mode on/off helped, but not this time.


(Michal Stanke) #2

Can anyone confirm, of should I just file a new bug?


(Mihai Barbat) #3

What’s the behaviour if you reboot?


(Michal Stanke) #4

Nothing special. All apps and even Wi-Fi work fine, I just don’t see prompt for PIN and the phone does not connect to cellular network (even do not see any icon in the notification bar it is trying to).


(Yousef Alam) #5

I’m assuming you’re talking about the SIM PIN?

It shows it to me after a restart, same build ID as you.


(Michal Stanke) #6

Yes, SIM PIN. :smile:

Are there any logs for that I could investigate?


(Julien Wajsberg) #7

It should show up when you unlock the lockscreen. If it doesn’t this is
indeed a new bug, please file :slight_smile:

Note: while you stay in the lockscreen nothing warns you that you need
to enter a PIN. I also think this is a bug so I filed in
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1207813 some time ago.
Contributor-friendly :slight_smile:


(Michal Stanke) #8

Julien, great! The lockscreen is the reason, why nobody was able to reproduce. I’ve turned it off to work in WebIDE before and… https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=1240470


(Nhirata) #9

What happens when you launch contacts or dialer?
It should trigger. Capturing a lot at would help.


(Michal Stanke) #10

Tested now with other apps. Launching Messages, Phone (dialer), Contacts or Usage shows the SIM PIN prompt in the foreground of the app. But no other app does.