[Önce bunu oku] Türkçe (tr) kategorisi hakkında

Türkçe (tr) kategorisi Common Voice Türkçe veri kümesinin hızlı ve doğru gelişimi için yapılacak ortak çalışmalar için kurulmuştur. Veri kümesinin oluşumundaki akışlar anadili Türkçe olan birden fazla kişinin birlikte çalışmasını gerektirmektedir. Bu grubu burada kurarak geliştireceğiz.

Bu alt-forumun kurulduğu Eylül 2021’de birkaç ileti dışında Discourse forumları içinde aktif olan çok Türkiyeli yoktur, hiç bir ekip çalışması görülmemekte, katkılar bireysel çabalarla sürmektedir. Öte yandan veri kümesinin diğer dillere göre çok geride kaldığını, ortak çabayla köklü bir aktivasyon enerjisi yaratmak gerektiğini görmekteyiz. Dolayısıyla ilk amacımız burada bir topluluk kurulup geliştirilmesidir.

  • Bu alt-forum Türkçe veri setinin iyileşerek genişletilmesi üzerinedir. Common Voice geneli, yazıdan-sese ya da sesten-yazıya teknolojileri üzerine sorularınızı ana foruma İngilizce göndermeniz tercih edilir.
  • Bu forumda çok değişik sayfalara ya da forum iletilerine dağılmış bilgileri Türkçe olarak derleyerek forumun başına tutturacağız. Zaman içinde hem yaklaşımda hem de yazılımlarda oluşacak değişiklikleri de buraya yansıtacağız.
  • Katkı verenlerin sayısını arttıracak kampanyalar organize edeceğiz.
  • Çok yapılan hataları saptayıp düzeltilmesine çalışacağız.
  • CC0 kaynaklar bularak bunların doğru şekilde eklenmesini sağlayacağız.
  • Bu grupta temel iletişim dili Türkçedir, ama gerekirse İngilizce de kullanılabilir. Ülkemizdeki yabancı dil eğitiminin sınırları nedeniyle bu tercihi yapmaktayız.

Ana diliniz Türkçe ise lütfen bu alt-foruma abone olunuz.

Bu forumdan önemli konular

Common Voice Bağlantıları

1 Like