! Destek gereken noktalar!

Burada genel akışlarda destek gereken noktaları belirtelim istiyorum.

ACİL KONULAR

  • Sentence Collector’da 2555 bekleyen atasözü var, iki kişi tarafından kontrol edilip onaylanması gerekiyor. (08.10.2021 ekleme)
  • Sentence Collector’a eklenen iki kaynak daha oldu, toplamda denetim bekleyen 11.581 cümle var, iki kişi tarafından kontrol edilip onaylanması gerekiyor. (09.10.2021 ekleme)
  • Dünya çapında başlayan sosyal medya kampanyası 6 Eylül’de başlayacak. Upuzun bir yapılacaklar listesi çıkıyor. İlgili ileti şurada. (30.09.2021 ekleme)

DÜZENLİ YAPILMASI GEREKENLER

  • Kayıtların kontrolü: Anlık durumu göremiyoruz ama son derlenen Corpus’ta kaydedilen/onaylanan kayıt süresi arasındaki makas çok arttı. Yuvarlak hesap 7 saat gibi… Ortalama kayıt 3.75 saniye olduğuna göre bu da 6.700 civarında cümle demek. Bunların iki kişi tarafından gözden geçirmesi gerekiyor. Ben günlerdir birkaç bin tane yaptım, ama herkesin ortak desteği gerek.
  • CC-0 kaynaklar bulmak hepimizin her zaman üzerinde çalışması gereken bir konu. Öte yandan şu iletide de görüleceği gibi son dönemde önümüzü açacak gelişmeler de var. 2000 saatlik kayıt için 300+ orta boy kitap boyutunda bilgi gerekiyor…
  • Yeni gönüllüler bulmak.
  • Bu alt-forumda toplanarak gelişme için strateji belirlememiz, kampanya düzenlememiz lazım… Tanıdığınız diğer gönüllülere haber verebilir misiniz? Mozilla bu amaçla kullanılabilecek bir araç sağlamıyor maalesef… (17.09.2021 ekleme)

Teşekkürler :slight_smile: bu hallolmuş… Kaynağı listeye ekliyorum.

Sosyal medya kampanyası eklendi.

Sentence Collector’da ikinci kontrolü bekleyen sadece 3.602 cümle kaldı. Bunlar 3-4 kere kontrolden zaten geçtiği ve kontrol edilen 7000+ cümle içinde sadece 5-6 tane küçük yazım hatası bulunduğu için sayfayı masaüstünde açıp “y” tuşuna basılı tutmakla hızla onaylanabilirler. Bu eklenenler rahatlıkla Aralık 2021 ortalarında olacak veri seti derlemesine yetecekler.

https://commonvoice.mozilla.org/sentence-collector/#/review