Pautes d'enregistrament de talls de veu en català

(Basat en la proposta al web de Softcatalà)

La tasca principal al Common Voice és l’enregistrament de petits talls de veu, però amb una vegada no n’hi ha prou. Tingueu present que 1.000 hores són moltes hores, Common Voice és una cursa de fons. El millor és que us poseu una fita diària o setmanal de talls que voleu enregistrar i ho feu sempre a la mateixa hora.

  • Llegiu les frases exactament com estan escrites, de forma clara i natural :speaking_head:
  • Assegureu-vos de no tapar el micròfon durant l’enregistrament :microphone:
  • Feu servir sempre el vostre dialecte, però respectant el text de la frase! P. ex. si hi ha escrit “contruix” i parleu català oriental, no feu “contrueix” :man_teacher:
  • Si el text de la frase proposada no s’ajusta al vostre dialecte, o la trobeu difícil de llegir, podeu ignorar-la i enregistrar-ne una altra. Tenim moltíssimes frases per a enregistrar, no us les acabareu! :construction_worker_woman:
  • Almenys al principi, escolteu els vostres enregistraments abans de fer una altra tongada de 5 talls :thinking:
  • No patiu si hi ha soroll de fons. El motor de veu ha d’aprendre a reconèixe rla veu humana en entorns reals :slight_smile:
2 Likes

Gràcies per les pautes, Joan. Com a parlant de les Terres de l’Ebre, és just el que buscava abans de començar a contribuïr, donat que tenia dubtes sobre la variant dialectal.
Penso que seria interessant de fer que aquesta informació es mostri als nous contribuïdors ben visiblement per aclarir-los els dubtes, especialment en casos en que no són parlants de català oriental estàndard. De ben segur que hi haurà gent que dubti sobre el tema del dialecte abans de contribuïr i potser els tira enrera. Jo m’he vingut a buscar la resposta als fòrums, però si algú no ho fa, podem perdre contribucions.
Només una idea.
Salut!

[Editat] Aquí un cas: Pautes d'enregistrament de talls de veu en català